FOTO: null

BANJALUKA, Kontroverzni većinski vlasnik i predsjednik Upravnog odbora „Krajina osiguranja“ Naveen Aggarwal dobio je sudsko rješenje da može naplatiti 5,8 miliona KM od ovog osiguranja. On je tužbu podnio samo sa jednim ciljem, da izvuče sav novac koji je

Aggarwal je tužbu podnio tajno i to pred Privrednim sudom u Trebinju, a ne u Banjaluci gdje je sjedište „Krajina osiguranja“. On je tužbu podnio tvrdeći da su u prospektu pri kupovini akciji prikriveni značajni događaji, odnosno da prikazana vrijednost akcija nije odgovarala stvarnoj, u čemu mu je pomogla sudski vještak Dijana Ostić. Njeno vještačenje Aggarwal nije platio iz svog džepa, već sa računa Krajina osiguranja.

Osim toga, kao razlog za tužbu Aggarwal je naveo i to da nije znao za tužbu tešku 2,1 milion koju je RK „Boska“ podnijela protiv ovog društva.

Kako bi bio siguran da će dobiti novac koji tužbom potražuje, Aggarwal na sjednici UO „Krajina osiguranja“ donosi odluku kojom se ovo društvo odriče prava žalbe na presudu suda, čime ona ekspresno postaje pravosnažna.

Aggarwal je 2. juna podnio sudu prijedlog za izvršenje po osnovu izvršne isprave odnosno priznanja „Krajina osiguranja“. Međutim, ovaj sud se 8. juna proglasio nenadležnim u ovom predmetu i naveo da će on po pravosnažnosti rješenja biti predat Okružnom privrednom sudu Banjaluka kao stvarno nadležnom.

CAPITAL saznaje da je Aggarwal tužbu podnio sudu u Trebinju upravo kako bi bi to prošlo nezapaženo s obzirom da je u Banjaluci mjesecima pod budnim okom kako kontrolnih i pravosudnih institucija, tako i medija.

Detalje sudske presude CAPITAL će objaviti sutra.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )