FOTO: null

Načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić uručio je danas paketiće za 40 polaznika Škole sporta povodom nastupajućih novogodišnjih i božićnih praznika.

Škola sporta osnovana je prije dvije godine pod pokoviteljstvom opštine Ugljevik. Školu je do sada pohađalo više od 300 mališana, a ove godine njih 40. 

Perić je rekao da ova lokalna zajednica podržava Školu sporta za najmlađe sugrađane i da na godišnjem nivou iz budžeta izdvaja 6.000 KM. 

"Važno je da se djeca bave sportskim aktivnostima, čime stiču umno i fizičko zdravlje", rekao je Perić. 

Trener u Školi sporta profesor fizičke kulture Mladen Stevanović rekao je da je škola namijenjena djeci uzrasta od četiri do 10 godina. 

"Riječ je o mališanima predškolskog i mlađeg školskog uzrasta kojima je fizička aktivnost neophodna za pravilan razvoj, kako motoričkih, tako i intelektualnih sposobnosti", rekao je Stevanović. 

On kaže da aktivnosti koje se izvode u školi preventivno utiču na sprečavanje pojave tjelesnih deformiteta koji se javljaju kod djece u ovom uzrastu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )