FOTO: null

Podaci Zavoda za statistiku su neumoljivi i govore da je ukupan promet u trgovini za devet mjeseci ove godine za više od 11 odsto manji u odnosu na isti posmatrani period prošle godine. Evidentno je da je opala kupovna moć građana

„Ukupan promet u distributivnoj trgovini na kraju trećeg tromjesečja opao je za 11,5 odsto. U trgovini na veliko manji je za 9 odsto a u trgovini na malo 17,2 odsto”, podaci su Zavoda za statistiku.

Slično misle i anketirani građani. Sve je više onih koji kupuju vrlo malo.

Od kada je uvedena praksa prodaje jeftinijeg starog hljeba prodavci uvjeravaju da je svakim danom sve više onih koji upravo kupuju takav hljeb.

Mnogobrojni primjeri ali i podaci Zavoda za statistiku pokazuju da je finansijska situacija prosječnog stanovnika Srpske sve gora analiziraju ekonomisti.

Analize ekonomista govore da sve slabiju kupovnu moć logično prate i sve manje plate zaposlenih u Republici Srpskoj. Nesklad između primanja i sindikalne potrošačke korpe odavno je, upozoravaju ekonomisti, dostigao vrhunac.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )