FOTO: slobodna-bosna.ba

Nakon dolaska kući, samoinicijativno sam se vratio u UKC kako bih pratio da li je pacijent i dalje sam u izolovanoj “šok sobi”. Uspio sam u dva navrata uspostaviti kontakt sa njim i oba puta mi je uznemiren potvrdio da je zlostavljan od strane načelnika doktora Darka Golića.

Ovo su riječi jednog od zdravstvenih radnika sa Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje, koji su u kritično vrijeme bili svjedoci nezapamćenog zlostavljanja pacijenta u UKC Republike Srpske.

Ovaj svjedok, za razliku od drugih, tokom kritične večeri našao se i sam na meti osumnjičenog doktora.

– Radio sam dnevnu smjenu 19. januara i toku smjene primjetio sam da je doktor Golić bio u vidno alkoholisanom stanju. Tokom dana doktor Golić mi se u nekoliko navrata obratio nekulturnim i neprikladnim komentarima. U jednom trenutku prilikom mimoilaženja udario me po g**ici, a sljedeći put uhvatio me za polni organ i rekao: “Šta je, je li ti se digao” – naveo je u svjedočenju pred istražiocima zdravstveni radnik zaposlen na Klinici za anesteziju i intenzivno liječnje UKC RS.

On je zatim ispričao i da mu se tokom smjene u prostoriji u kojoj su bile prisutne i druge radne koleginice doktor Golić obratio riječima: “Ispričaj mi u detalje šta bi mi radio”. Svjedok je zatim otišao iz prostorije, a Golić je prokomentarisao: “Mali mi je drag, razoružava me”.
Svjedok je zajedno sa drugim kolegama potvrdio da je prilikom obilaska izolovane “šok sobe” u kojoj je bio pacijent takođe vidio da ga Golić drži za glavu i ljubi u usta.

Ovaj zdravstveni radnik je nakon dnevne smjene otišao svojoj kući da bi se kako navodi čuo sa kolegom koji je radio noćnu smjenu i koji mu je potvrdio da je Golić još u nekoliko navrata ulazi u sobu i bio sam sa pacijentom.

Nakon toga, svjedok se samoinicijativno vratio u UKC RS i uspio u dva navrata uspostaviti kontakt sa pacijentom koji mu je potvrdio da ga Golić zlostavlja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )