FOTO: null

Ambasador Japana u BiH Kazuja Ogava i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ozvaničili su završetak radova na Dnevnom centru za djecu sa poteškoćama u razvoju, koji bi trebalo da bude u funkciji od septembra, a za čiji izgradnju je japanska Vlada izdvojila 4

Ogava je, na svečanosti kojoj je prisustvovao i ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić, rekao da je ovaj projekat urađen uz podršku i u saradnji sa Misijom Međunarodne organizacije za migracije /IOM/ u BiH. 

"Japanska Vlada obezbijedila je 1,2 miliona KM za rekonstrukciju pet ovakvih centara u Derventi, Orašju, Srpcu, Prijedoru u Bijeljini, koji su pretrpjeli štete u poplavama u maju 2014. godine", rekao je Ogava. 

Japanski Ambasador ističe da je ovo dio većeg projekta koji se realizuje, a objekat u Bijeljini je najveći po obimu i vrijednosti donacije. 

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić rekao je da ovaj centar ima veliki značaj za oblast socijane zaštite, posebno djece sa posebnim potrebama. 

"Na ovaj način djeca će biti uključena u zajednicu, posebno ovdje u Bijeljini, gdje ima 700 djece sa poteškoćama u razvoju. Ministarstvo kroz redovne aktivnosti doznačuje sredstva centrima za socijalni rad za ovakve potrebe, kao i po nekim drugim osnovima", rekao je Bogdanić i dodao da je najvažnije da ovoj djeci i roditeljima ubuduće život bude koliko-toliko olakšan. 

Bogdanić je zahvalio Vladi Japana i gradu Bijeljina što su donijeli odluku da naprave ovaj centar. 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić rekao je da je zadovoljan što je danas počelo da se rješava pitanje kapitalnog objekta za grad, a riječ je o izgradnji zgrade Centra za socijalni rad u okviru koje se nalazi i Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama. 

"Već nekoliko godina strategijama planiramo i radimo na izgradnji ovog objekta", rekao je Mićić i dodao da je ukupna vrijednost projekta 1.116.000 KM, od čega je Vlada Japana izdvojila 400.000 KM, a prostali dio grad Bijeljina. 

On je izrazio nadu da će objekat od septembra biti u funkciji. 

Objekat Centra za socijalni rad, u okviru kojeg je na 500 matara kvadratnih smješten Dnevni centar za djecu sa posebnim potrebama, ukupne je površine 2.100 metara kvadratnih. 

U ovom objektu biće smješteno kompletno osoblje i stručne službe Centra za socijalni rad, a njegova vrijednost je 2.400.000 KM. 

U Dnevnom centru za djecu sa posebnim potrebama moći će da boravi 40 do 50 djece. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )