FOTO: null

Veterani Republike Srpske danas su sa skupa "Ozrensko mirboženje", organizovanog povodom sve učestalijeg hapšenja srpskih ratnih veterana i zastrašivanja njihovih porodica, poručili da će insistirati na održavanju tematske sjednice Narodne skupštine Repub

Demobilisani borci Vojske Republike Srpske više neće trpjeti nepravdu koja se čini njima i njihovim porodicama, a  Ozrensko mirboženje predstavlja početak slanja signala onima do kojih oni treba da stignu, a ne ratni poklič, rekao je predsjednik ovog udruženja Duško Vukotić, pred oko 200 prisutnih na skupu ispred porte manastira Ozren.

On je naglasio da se hapšenjima i zastrašivanjima neće stvarati mir u BiH i da konačno treba početi razlikovati pravdu od nepravde. "Krajnje je vrijeme da shvatimo da nam Zapad servira priču o tome kako će, navodno, suočenje sa zločinom i hapšenja donijeti vječiti mir u BiH. Svako treba da odgovara za svoj zločin i mi nismo ovdje da štitimo one koji su zločine počinili, ali zločince treba hapsiti redom kojim su zločini počinjeni", naveo je Vukotić i podsjetio da još niko nije odgovarao za prve ratne zločine u Sijekovcu.

Veterani će insistirati na održavanju tematske sjednice Narodne skupštine Republike Srpske gdje će predstavnici sva tri naroda izreći poruke i stavove.

Skup je organizovalo Udruženje Veterana Republike Srpske, uz blagoslov vladike zvorničko-tuzlanskog Hrizostoma.

Samo u posljednja dva mjeseca uhapšeno je 55 bivših boraca Vojske Republike Srpske, dok su istovremeno predmeti ratnih zločina nad Srbima godinama pohranjeni u ladicama. Od 350 presuđenih pred Sudom BiH, 230 je Srba, a od izrečenih 1.750 godina zatvora, Srbi su osuđeni na 1.400 godina.

Za to vrijeme bez kazne su ostali zločini nad Srbima u Sarajevu, Podrinju, na Ozrenu, u centralnoj Bosni, a Sarajevom i Federacijom BiH slobodno šetaju osumnjičeni zločinci.

Okupljenima na Ozrenskom mirboženju obratili su se i predstavnici SNSD-a, SDS-a i PDP-a.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )