FOTO: null

Broj sklopljenih brakova na području Bijeljine godinama je približno isti. Prema podacima Matične službe grada Bijeljina, od početka ove godine sklopljena su 474 braka.

U toku prošle godine u Bijeljini su se vjenčala 732 para . Ipak, problem je što broj sklopljenih brakova prati značajan dio presuda o razvodu braka. Ove godine bijeljinski Osnovni sud donio je 168 presuda o razvodu, a prošle godine 230. Prosječno trajanje braka u RS je 13 godina. Stručnjaci ističu da su razlozi za podnošenje zahtjeva za razvod različiti i da je svaki par priča za sebe.

U okviru postupka razvoda braka parovi koji imaju maloljetnu djecu prolaze kroz pokušaj mirenja.Ipak, ovo je uspješno u 10 do 15 % slučajeva.

Za većinu parova koji im se obrate ipak, kasno je za priču o zajedničkom životu, jer partneri dolaze suviše emocionalno distancirani. S njima se više radi na roditeljskoj saradnji, kako se partnerski odnosi ne bi prelili na djecu.

Ipak djeca trpe u 80 % slučajeva, iako roditelji toga nisu svjesni.

Ako je za utjehu, bar u ovoj oblasti stanje u RS je bolje nego u zemljama Evrope jer su evropski prosjek dva razvoda na 1000 stanovnika, dok je kod nas to 0,8. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )