FOTO: null

Na tradicionalnoj manifestaciji Dani meda u Semberiji ove godine učestvuje 10 izlagača iz Bijeljine, Ugljevika, Lopara, Zvornika i Brčkog, a mnogi nisu došli zbog loših vremenskih uslova i slabe godine za pčelare.

Sekretar Udruženja pčelara Semberije Milorad Tešića rekao je da se očekivao 

dolazak većeg broja izlagača, ali da mnogi nisu došli zbog lošeg vremena, slabe godine za pčelare i veoma slabe prozvodnje meda. 

"Izostala je posjeta i onih koji su bili redovni izlagači na našim štandovima", rekao je Tešić Srni. 

On je naveo da je ova godina bila veoma loša za pčelare, zbog kiša koje su sprale cvjetove, pa je nestalo hrane za pčele. 

Tešić je rekao da su mnogi pčelari već počeli sa prihranom, te napomenuo da je pažnju potrebno obratiti i na zdravstvenu zaštitu pčela. 

"Ako to ne učine sada pčele neće preživjeti zimu", ukazuje Tešić. 

"Dani meda u Semberiji" održavaju se 12. put povodom slave grada Bijeljina - Svetog Pantelejmona, a na štandovima na Trgu kralja Petra Prvog Karađorđevića posjetioci mogu da kupe različite vrste meda i proizvode od meda. 

Bagremov, lipov, šumski ili cvjetni med prodaju se po cijeni od oko 15 KM, ti su propolis, vosak, polen, te razni melemi. 

U ponudi je i med sa orašastim plodovima, kao i med sa sušenim voćem, te razne vrste likera i rakije sa medom. 

Udruženje pčelara Semberija ima 120 članova. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )