FOTO: null

U okviru projekta "Socijalizacija djece" Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske ove će godine organizovati besplatno ljetovanje za 1.900 djece uzrasta od šest do 15 godina, odnosno do 17 godina za djecu sa smetnjama u razvoju.

Djeca će boraviti u crnogorskom odmaralištu Kumbor na Jadranskom moru u 12 desetodnevnih i dvije osmodnevne smjene u periodu od 20. maja do 19. septembra. 

Iz Fonda dječije zaštite navode da su projektom "Socijalizacija djece Republike Srpske" obuhvaćena djeca iz osjetljivih kategorija čiji je razvoj osujećen materijalnim, socijalnim, porodičnim, zdravstvenim i razvojnim problemima. 

Besplatno ljetovanje na moru u okviru ovog programa Fond omogućava i za posebno nadarenu djecu u Srpskoj, za pobjednike na regionalnim, republičkim i međunarodnim takmičenjima i za istaknute sportiste. 

Fond za dječiju zaštitu Republike Srpske raspisao je u februaru konkurse za izbor vaspitača, ustanova i organizacija za realizaciju projekta "Socijalizacija djece 2015.", koji su otvoreni do 3. marta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )