FOTO: stvarukusa.rs

Obavezno isprobajte recept za ruski ajvar koji se pravi sa jednom omiljenom jesenjom namirnicom.

Sada je pravo vrijeme da pravimo zimnicu. A svi znamo da je zvijezda svake zimnice - ajvar. Mi vam nudimo ruski recept za čuveni delikates, oni prave za nijansu drugačiji od nas. Oni u ajvar dodaju i kisele jabuke. Vjerovatno ćete pomisliti kako jabukama nije mjesto u ajvaru i kako to dosta mijenja ukus, ali iznenadićete se kada probate. Jabuke mu daju gust i bogat ukus, a jedna ljuta paprika daje pikantni ukus. Nju naravno ne morate da stavljate ako niste ljubitelj. 
 
Ajvar možete da jedete sa mesom, ali svi znamo da je jednostavno najbolje. Zato ga namažite na domaći, vruć hleb i uživajte u čarobnom ukusu. 
 
Sastojci:
 
paprika šilja
paradajz 
šargarepa
bijeli luk 
ljuta paprika (ako želite) 
kisele jabuke 
so
šećer

Priprema:
 
Operite i isjecite povrće i voće tako da možete da ga usitnite u mašini za meso. Prvo provucite šargarepu i propržite je na ulju nekih 10 minuta. U tu šerpu dodajte i paradajz, papriku i jabuke koje ste provukli kroz mašinu za meso. Ako nemate mašinu, može i blender, bitno je da ih ispasirate. Kada dodate to voće i povrće kuvajte nekih sat vremena. Ljutu papriku i bijeli luk isto provucite u mašini za meso ili blenderu, pa dodajte u ajvar. Pred kraj dodajte so i šećer po ukusu i kuvajte još 15 minuta. Sipajte u sterilisane tegle i zatvorite. 
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 1 )