FOTO: N1

Dolaskom 17-godišnjeg Brazilca Reiniera Jesusa Carvalha iz Flamenga u Real Madrid za 30 miliona evra, "Kraljevski klub" nastavlja slagati "ekipu budućnosti", kako su je nazvali španski mediji.

Na Santiago Bernabeu svjesni su kako se igračka karijera Luke Modrića, Sergia Ramosa, Karima Benzeme i Marcela polako približava svom kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Poslednji koji je stigao u redove "Los Blancosa" je 17-godišnji brazilski vezista Reinier, prenosi Hina.

Posao će biti službeno obavljen 19. januara kada će mladić navršiti 18 godina, kako bi Real izbjegao eventualni problem zbog Fifinih pravila oko dovođenja maloljetnih fudbalera. Mladi brazilski reprezentativac trebao bi potpisati ugovor na šest i po godina, a prve španske dane provešće u drugom timu Real Madrid Castilli, koja se takmiči u trećem rangu španskog fudbala.

Reiniera su u svojim redovima željeli i Manchester City te Paris Saint Germain. Čak su mu nudili i veću platu, no mladić je želio u Madrid.

Reinier bi uz sunarodnike Viniciusa (19) i Rodryga (18) trebao biti jedan od ključnih igrača novog Reala, uostalom to potvrđuje i brojka od 120 miliona evra koliko je španski velikan potrošio na njihovo dovođenje.

Vinicius je stigao u Real u julu 2018. iz Flamenga za 45 miliona evra, dok je Rodrygo došao iz Santosa u junu prošle godine za takođe, 45 miliona evra.

Uz ovaj brazilski trio u ekipi budućnosti nalaze se norveški vezista Martin Odegaard, ukrajinski golman Andrij Lunin, marokanski štoper Achraf Hakimi, japanski vezista Takefusa Kubo, srpski napadač Luka Jović, urugvajski vezista Federico Valverde...

Zanimljivo, u ekipi budućnosti nema niti jednog Španca. U sastavu su četiri Brazilca, te po jedan Francuz, Urugvajac, Ukrajinac, Japanac, Marokonac, Norvežanin i Srbin.

REAL MADRID BUDUĆNOSTI:

Lunin (20) - Hakimi (21), Militao (21), Mendy (24) - Kubo (18), Odegard (21), Valverde (21), Reinier (17) - Rodrygo (18), Jović (22), Vinicius (19)

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )