FOTO: null

Dragi moji sugrađani Republike Srpske, volja za promjenama u nama kao narodu je davno uništena, sistematski, jer smo prisiljeni na dnevni opstanak.

Da ne bude zabune, ni danas ni ikad, nisam član niti jedne političke ni nepolitičke stranke, nikoga ne prozivam niti optužujem, samo nas, građane, za odsustvo volje i snage da nešto promijenimo na dobro.

U duhu aktuelnog fudbalskog prvenstva pitam se otkud Islandu volja i snaga protiv Portugala?

Kad imamo želju naći ćemo način....

Podići četvoro, petoro djece, vrijedne, čestite i obrazovane, da budu na korist društvu, s dokazom Vam kažem da je nemoguće i ne pokušavajte ako ne vjerujete u bajke, vile I nemoguće. Suprug i ja vjerujemo, zato nas nezvanično i najbliskiji smatraju ludim.

Ovo pismo je rezultat pokušaja da naš najstariji sin, kao odličan đak iz porodice sa četvoro djece, dobije besplatne udžbenike za sedmi razred. Ko od Vas ne zna, to je jedna od beskrajno malo stvari u kojima država podržava nas, lude. Ali, ali, ko je država i Republika Srpska, kada sekretarica državne ustanove Osnovna Škola i direktor kao njen tjelohranitelj mene, u šestom mjesecu trudnoće s petim djetetom, izbace iz škole, verbalno, jer sam došla to da tražim.

Škola, sekretarica i direktor će se već prepoznati, jer oni besplatne udžbenike nabavljaju za, citiram: “djecu poginulih boraca i ratnih vojnih invalida...“ da se i ja kao lud građanin zapitam, pa koji to poginuli borac iz 1995.godine ima dijete u osnovnoj školi?

Kao akademski građanin Republike Srske, jer vjerovali ili ne, i suprug i ja imamo završene tehničke fakultete, govorimo strane jezike, ali radimo kao najamni radnici, znamo da svi dopisi koje ćemo uputiti ministarstvima, školama, udruženjima, predsjednicima, ministrima... poslužiće ničemu.

Da, članovi smo Udruženja 4+, ali to malo udruženje vodi borbu protiv vjetrenjača, gospodin Jovan Radovanović, čarobnjak je, ali u njegovoj borbi, vjerujte mi trebate više i od čarobnog štapića koji ispunjava sve želje.

Na kraju ću Vam ponoviti, svi vi koji želite djecu u Republici Srpskoj, morate, morate, morate silno vjerovati u nemoguće i nikad ne posustati, bez obzira želite li jedno ili desetoro, vjerovati u nemoguće je jedni način da podignete zdravo dijete fizički i psihički u Republici Srpskoj.

Vuković Jovanka, rođena u Banjoj Luci, 18.01.1980. od oca Rodoljuba i majke Dragice

Broj telefona:  066 483 755

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )