FOTO: null

Predsjednik pokreta "Pozitivna Srpska" Aleksandar Sajić rekao je na svečanom otvaranju prostorija ovog pokreta u Bijeljini da je osnovni aspekt njihovog djelovanja kulturna i duhovna obnova.

"Pokret Pozitivna Srpska je ideja koja okuplja i može da okupi sve koji vole ovu zemlju, koji žele da se u njoj izgrađuju i žive, a istovremeno su spremni da dio vremena i energije ulože u to da ovo društvo bude bolje", istakao je Sajić. 

Prema njegovim riječima, u pokretu se bave i problemima u visokom obrazovanju i u pravosuđu Republike Srpske. 

"Pokušavamo da sa institucionalnim i vanistitucionalnim organizacijama otvorimo diskusiju, da shvatimo kakvo je stanje u tim oblastima i da kroz tu diskusiju ponudimo i neka rješenja", rekao je Sajić. 

Aktivista pokreta "Pozitivna Srpska" u Bijeljini glumica Danka Žugić rekla je na konferenciji za novinare da u Bijeljini postoji potencijal za njihovo djelovanje i potreba da se mladi ljudi motivišu i pokrenu, naročito kroz pitanja kulture i obrazovanja. 

Bijeljina je treći grad u Republici Srpskoj, nakon Banjaluke i Trebinja, u kojem je otvorena kancelarija pokreta "Pozitivna Srpska". 

Aktivista pokreta, pravnik Nemanja Simikić rekao je novinarima da je, nažalost, decenijama unazad sistem vrijednosti doveden u pitanje i da je kultura prvi u nizu stepenika u izgradnji pravih vrijednosti u društvu. 

Prema njegovim riječima, takav se potencijal pokazuje kroz kampanju "Misli pozitivno" i forume koje pokret "Pozitivna Srpska" organizuje uz gostovanja poput današnjeg druženja u Bijeljini sa srpskim glumcem Draganom Bjelogrlićem.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )