FOTO: Srna

Horski festival "Majske muzičke svečanosti" otvoren je večeras u Bijeljini i okupio je rekordnih 47 ansambala iz Srbije, Hrvatske, Republike Srpske i Federacije BiH.

Tokom četiri festivalska dana u Bijeljini će boraviti više od 2.000 horskih pjevača, dirigenata, profesora muzike, zaljubljenika u horsko pjevanje, kaže Desanka Trakilović, umjetnički direktor festivala i dirigent Crkvenog pjevačkog društva “Srbadija” koje je organizator “Majskih muzičkih svečanosti”.
 
Trakilovićeva je rekla novinarima da se iz godine u godinu povećava broj učesnika i da festival u svakom segmentu dobija na značaju, a ove godine je posebna radost učešće brojnih dječijih horova.
 
– Ipak djeca pjevaju, postoji u njima toliko toga dobrog što zaista treba da se njeguje, da se trudimo i borimo da imaju što više raznovrsnih aktivnosti, za ono što imaju afiniteta i da se mi kao pedagozi bavimo time – istakla je Trakilovićeva.
 
Prema njenim riječima, važna je i dobrodošlica koju grad i građani Bijeljine pružaju učesnicima festivala, kao i profesura koja ocjenjuje učesnike, a riječ je o vrhunskim profesionalcima.

Festival je otvoren svečanim koncertom Dječijeg i Mješovitog hora “Srbadija” u Sokolskom domu.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )