FOTO: null

U Muzeju Semberije u Bijeljini večeras je otvorena šesta Smotra etnološkog filma na kojoj će publici biti prikazano devet filmova iz takmičarskog programa ovogodišnjeg Međunarodnog festivala etnološkog filma u Beogradu.

Muzej Semberije u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu i ove će godine prikazati najbolja ostvarenja evropskih i svjetskih majstora etnološkog filma među kojima su tri filma iz Srbije i filmovi iz Italije, Rusije, Poljske, Tibeta, Nepala i Kine. 

Filmovi će biti emitovani svake srijede u decembru od 18.00 časova u prostorijama Muzeja, a ulaz je slobodan. 

Prve večeri prikazan je italijanski film "Fatuma i Asja" o afarskim djevojčicama u Etiopiji, koji je u Beogradu dobio nagradi za strani film. 

Stručnjaci ocjenjuju da je film čiji je režiser Frančesko Sinčik sa velikim senzibilitetom prikazo običajnu i materijalnu kulturu, kao i društvenu strukturu afarskog naroda u Etiopiji, obilježenu borbom za preživljavanje u pustinjskom i socijalno devastiranom okruženju. 

Publika u Bijeljini imala je priliku da vidi i film iz Rusije "Šunu će doći" koji je osvojio gran pri u Beogradu, a prikazuje bogatu tradiciju turske nacionalne manjine u Rusiji. 

Naredne sedmice u okviru Smotre etnološkog filma u Bijeljini publici će biti prikazani filmovi iz Srbije, "Koreni zla" koji je u Beogradu osvojio nagradu za domaći film, "Rakijada" i "Kovač". 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )