FOTO: null

Juče je u Bijeljini po prvi put otvorena školica za trudnice i porodilje pod nazivom Mama M.

„Mama M je udruženje koje se zalaže za očuvanje porodice kroz odgovorno roditeljstvo“, rekla je za portal Bijeljina danas Ana Tikveša osnivač školice i edukator za psiho fizičku pripremu trudnica. Cilj škole je kompletna psihofizička priprema trudnice i njenog partnera za porod i postporođajni period.

„Danas je zvanično počela sa radom školica za psiho-fizičku pripremu trudnica i radionica za mame i bebe. Buduće majke će imati priliku da nauče kako da se najbolje pripreme za porođaj i kako da bez straha odu na porođaj. One će u školi biti pripremljene i za prve korake materinstva, naučiće kako da doje, kao i šta da rade kad se pojave problemi zbog dojenja. U školi je predviđena i obuka za buduće tate, koji će saznati kako da pomognu svojim suprugama i kako da njeguju novog člana porodice. Cilj nam je da se uz pomoć pruženog znanja i vještina, roditelji oslobode nesigurnosti i straha ‘od nepoznatog’", rekla je za portal Bijeljina danas Ana Tikveša osnivač udruženja i edukator za psiho fizičku pripremu trudnica.

Psiho-fizička pripremu trudnica podrazumijeva kondicionu pripremu, vježbe relaksacije, vježbe disanja i teorijski dio, kroz koji će polaznici da se informišu o trudnoći, porođaju, dojenju, razvoju i njezi bebe.

„Psiho-fizička priprema trudnica preporučuje se od 24. sve do 39. nedjelje trudnoće. U našoj školici radionice će se održavati dva puta sedmično, a termini nisu striktno određeni nego se prilagođavaju prema potrebama i slobodnom vremenu polaznika. Za žene koje su u devetom mjesecu trudnoće, preporučuje se obuka tri puta sedmično jer se tada uvode vježbe napinjanja, odnosno vježbe koje su bitne za sam porođaj. U okviru radionice, na svakih petnaest dana, organizovaće se i predavanja u saradnji sa ginekologom, pedijatrom, neonatologom i psihologom“, navodi Ana.

U sklopu škole za psihofizičku pripremu biće organizovane i besplatne radionice za mame i bebe kojima mogu prisustvovati svi zanteresovani, bez obzira da li su članovi kluba.

„Prva besplatna radionica kreće već danas u 16 časova i pozivam sve zainteresovane da dođu i da se upoznaju sa našim radom“, dodala je Ana.

Mama M se nalazi u ulici Srpske dobrovoljačke garde 14, preko puta puta starog Auto-moto udruženja.

Više informacija o ovom udruženju možete pronaći putem njihove facebook stranice ili pozivom na broj telefona 066 752 065.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )