FOTO: null

NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Hrizostom otvorio je sinoć drugu Likovnu koloniju u Ugljeviku koju organizuju Misijski odbor eparhije i Centar za kulturu "Filip Višnjić", uz pokroviteljstvo opštine Ugljevik.

"Želio sam da ovu likovnu koloniju osmislimo baš u Ugljeviku, u maloj sredini, jer za dobru umjetnost nikada nije potrebna velika sredina. Vrijeme prolazi, ljudi prolaze i nestaju, ali umjetnost uvijek ostaje", rekao je vladika Hrizostom. 

Vladika je poručio umjetnicima da će njihovi radovi ostaviti pečat njihovih ličnosti, ali i vremena i prostora u kome nastaju. 

"Gdje god se okrenemo oko nas je ljepota, počevši od cvijeta do nebeskih visina, svuda nam Bog daje inspiracije da pišemo, pjevamo i slikamo. U godinama koje dolaze proširićemo ovu koloniju", najavio je vladika Hrizostom. 

Direktor Centra za kulturu Predrag Vujević rekao je da će na ovogodišnjoj Likovnoj koloniji narednih 12 dana stvarati 15 umjetnika. 

"U okviru Likovne kolonije biće organizovana i škola slikanja za djecu uzrasta od pet do 15. godina, kako bi se ova umjetnost približila najmlađima i motivisala ih da možda postanu slikari i ljubitelji umjetnosti", istakao je Vujević. 

Predsjednik Skupštine opštinen Ugljevik Đoko Simić pozdravio je goste i organizatore i obećao da će Ugljevik biti dobar domaćin saborovanja umjetnika. 

Likovna kolonija trajaće do 6. avgusta kada će umjetnici izložiti nastale radove.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )