FOTO: InfoBijeljina

U Centru za kulturu Lopare otvorena je izložba umjetničkih fotografija autora Zorana Lazića "Putevima pravoslavlja".

Izložba je postavljena u okviru manifestacije "Đurđevdanske svečanosti", koja se održava povodom krsne slave opštine Lopare - Đurđevdana.
 
"Ova izložba je povodom obilježavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve bila postavljena u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu", rekao je Lazić.
 
On je dodao da je izložba zamišljena kao cirkularna i nakon toga je predstavljena u Berlinu 27. januara prošle godine, a zbog pandemije virusa korona nije održana u Minhenu i Diseldorfu, tako da je u Loparama ovo treća postavka nakon Beograda i Berlina.
 
Zoran Lazić je rođen u Gračanici, a prvi dodir sa fotografijom je imao 1987. godine. Živi i radi u Doboju. Izlagao je na 14 klupskih i četiri samostalne izložbe.
 
NJegove fotografije objavljivane su u časopisima u Grčkoj, Španiji, NJemačkoj, Austriji, kao i zemljama bivše Jugoslavije.
 
Zbog specifične situacije, Lazić je izložbu u Loparama otvorio pred malim auditorijumom.
 
Svi zainteresovani izložbu mogu posjetiti svakog radnog dana u galeriji Centra za kulturu do petka, 7. maja, uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )