FOTO: null

Tradicionalna godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ iz Bijeljine otvorena je večeras u Galeriji gradskog Centra za kulturu.

Na izložbi su predstavljena djela 24 autora, a čine je različite teme i motivi oslikani i izrezbareni u brojnim tehnikama, od crteža, ulja na platnu i fitokolaža, do duboreza i unikatno-funkcionalne obrade drveta. 

Predsjednik Udruženja Panto Pantić rekao je da je ovo treća po redu izložba bijeljinskih slikara i da su publici predstavljena 24 autora sa ukupno 75 slika. 

"Ova izložba predstavlja veliki značaj ne samo za Udruženje likovnih umjetnika `Sveti Luka`, već i za ovaj grad jer je naše udruženje jedino koje okuplja likovne umjetnike i na taj način afirmiše sve naše sugrađane koje imaju afinitet za ovu vrstu umjetnosti", rekao je Pantić novinarima. 

Kustos bijeljinske galerije Milijanko Miholjčić rekao je da godišnja izložba ovog udruženja prerasta u ozbiljnu likovnu manifestaciju i da, osim članova-amatera, svoje slike izlažu i profesionalci-akademski umjetnici. 

Udruženje likovnih umjetnika "Sveti Luka" osnovano je 2002. godine i okuplja 30 stvaralaca koji se profesionalno ili iz hobija bave slikarstvom. 

Izložba je prodajnog karaktera i biće otvorena do 23. decembra. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )