FOTO: null

Sinoć je u prepunoj sali bijeljinskog Centra za kulturu otvoren Međunarodni festival dječijeg i omladinskog folklora.

Defileom folklornih ansambala ulicama grada i prvim koncertnim programom u velikoj sali Centra za kulturu "Semberija", sinoć je počeo Međunarodni festival dječjeg i omladinskog folklora.

Defile je krenuo od ulice Meše Selimovića i kretao se do Centra za kulturu „Semberija" propraćen brojnom publikom i aplauzima.

"U defileu su učestvovala Kulturno umjetnička društva koja su gosti prve festivalske večeri, obučeni u narodne nošnje i uz pratnju par orkestara igrači su predstavili nekoliko kratkih folklornih igara", rekla je za portal Bijeljina danas, Aleksandra Cvijetinović, organizator Festivala.

Tokom tri festivalska dana narodne igre, nošnju i običaje predstaviće brojna Kulturno umjetnička društva, kako iz naše zemlje, tako i regiona.

Danas će svi posjetioci imati priliku da vide izložbu ručnih radova bijeljinskih kreativaca koja će biti održana na Gradskom trgu, dok će u 17,00 časova biti održan defile ulicama grada učesnika druge festivalske večeri.

Od 18,00 časova u Centru za kulturu, održaće se revija originalne narodne nošnje, dok će nastavak druge festivalske večeri i zatvaranje Festivala biti održano u Etno selu „Stanišići" od 20 časova.

Organizator Međunarodnog festivala dječijeg i omladinskog folklora je klub za djecu "Garfild" i kulturno umjetničko društvo „Pletenica" iz Bijeljine, koje postoji od 2008. godine i do sada broji oko 200 članova u šest folklornih grupa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )