FOTO: null

Na Svjetski dan borbe protiv dijabetesa u Bolnici ,,Sveti Vračevi,, u Bijeljini danas je otvoren Centar za edukaciju djece oboljele od dijabetesa, čiji je cilj unapređenje liječenja i prevencija komplikacija ove teške bolesti od koje u regiji boluje 50 dj

Direktor Bolnice Siniša Maksimović rekao je da su prostorije za rad ovog centra adaptirane sa 10.000 KM vlastitih sredstava ove zdravstvene ustanove koja je danas proslavila i krsnu slavu Sveti Vračevi - Kozma i Damjan.

Prostorije su uređene u staroj zgradi bijeljinske bolnice, gdje je obezbijeđen i prostor za rad Udruženja djece oboljele od dijabetesa "Odrasli za djecu" regije Bijeljina.

"U adapriranom prostoru otvorene su i subspecijalističke ambulante iz oblasti dječije endokrinologije, nefrologije i pulmologije, opšta internistička ambulanta i ambulanta za intervencije dermatovenerologa", rekao je Maksimović.

Na spratu ovog objekta privremeno je smješten gradski Centar za socijalni rad, dok se ne završi njihova nova zgrada čija je izgradnja planirana do kraja naredne godine.

"Sve što radimo je na dobrobit pacijenata i šire društvene zajednice", kaže Maksimović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )