FOTO: InfoBijeljina

U zgradi, koja se nalazi u neposrednoj blizini Sabornog hrama na Ledincima, do septembra će početi sa radom novo odjeljenje vrtića „Čika Jova Zmaj“.

Ovaj objekat Gradu je ustupila Eparhija zvorničko-tuzlanska, a raspolaže sa oko 2.000 kvadrata. Prostor je veoma funkcionalan, a biće opremljen u skladu sa standardima i normativima. U novom odjeljenju „Đurđevak“ boraviće oko 200 mališana od jasličkog do predškolskog uzrasta. 

Direktor ove predškolske ustanove Slaviša Vujanović podsjeća da svega 35 odsto mališana predškolskog uzrasta pohađa vrtiće u javnom ili privatnom sektoru, a da je interesovanje roditelja ogromno. On naglašava da je samo u ovoj godini na listi čekanja 250 mališana čiji su roditelji izrazili potrebu i želju da upisšu djecu u ovu ustanovu. 

- U šest odjeljenja vrtića „Čika Jova Zmaj“ - „Mali princ“, „Mali čuperak, „Radost“ u gradu,  „Sunce“ u Dvorovima,  „Neven“ u Patkovači“ i „Pačija škola“ u novoj Janji, boravi  blizu 600 mališana. Skoro 200 mališana  pohađa pripremni program za polazak u školu. Već niz godina ne možemo da prihvatimo svu djecu, a ovaj novi vrtić će nam omogućiti da bar djelimično ublažimo taj problem. Nastojaćemo da i dalje povećavamo predškoske kapacitete kako bismo svu djecu moglu obuhvatiti nekim vidom predškolskog vaspitanja – kaže Vujanović za portal InfoBijeljina.  

Pedagog u ovoj ustanovi  Maja Perdan Ilić kaže da je dosadašnja praksa pokazala da djeca koja ne idu u vrtić, u školu dolaze sa znatno manjim znanjem od vršnjaka koji su bili u predškolskim ustanovama, gdje kroz igru steknu određena znanja i usvoje pravila ponašanja u grupi.



- Djeca stiču socijalne i radne navike, adaptiraju na boravak u grupi. Prolaze kroz program, razvijaju sitnu i krupnu grafomotoriku te mnogo lakše prihvate polazak u školu – upozorava pedagog bijeljinskog vrtića.  

Cijena cjelodnevnog boravka u JU „Čika Jova Zmaj“ nije mijenjana i za jedno dijete iznosi 170 KM. Na području grada Bijeljina iz godine u godinu sve je više i privatnih vrtića i igraonica. Iako je boravak u odnosu na javni vrtić skuplji, većina mjesta u ovim ustanovama je takođe popunjena.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )