FOTO: null

Uposlenici OC „Vermont“ kao i nove bijeljinske kancelarije danas su u okviru zvanične posjete Distriktu Brčko, u ime američke ambasade u BiH, ugostili Nicholas Hill-a. Cilj posjete bio je upoznavanje sa trenutnim projektim i programskim aktivnostima centr

Radni sastanak otpočeo je predstavljanjem najznačajnijih programa i projekata koje Omladinski centar „Vermont“ realizuje u okviru svojih prioritetnih područja djelovanja. Posebno interesovanje gospodin Hill iskazao je za projekte borbe protiv korupcije i angažovanja mladih po pitanju istog. Prilikom razgovora o samoj temi korupcije koja je utkana u sve sfere društva, direktor OC „Vermont“ gospodin Damir Radenković kazao je da je jedan od vodećih razloga zbog kojih i djelujemo na suzbijanju ovog problema upravo taj što su mladi prepoznali da ovo pitanje itekako utiče na njihov društveno-ekonomski status.

„Misija USAID-a u BiH već dugi vremenski period podržava brojne organizacije a rad civilnog sektora itekako ne treba da završi prestankom finansiranja od strane donatora. Od vas sam danas dobio i mnogo više nego što sam očekivao!“ – zaključio je otpravnik američke ambasade u BiH i uz riječi hvale pozvao predstavnike Vermonta da se jave američkoj ambasadi sa prijedlozima potencijalne saradnje, te uvjerenje da je današnja posjeta samo potakla partnerstvo i misiju koje obje organizacije dijele.

Ovakve inicijative potvrda su svrsishodnosti aktivnosti i rezultata koje Omladinski centar „Vermont“ kroz dvadesetjednogodišnje postojanje postiže kako na području Brčko distrikta BiH i same Bosne i Hercegovine uopšte.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )