FOTO: pixabay

Žene u muškarcima koji su finansijski odgovorni vide čovjeka s kojim imaju budućnost. To je partner s kojim mogu zasnovati porodicu i stvoriti dom, ali finansije nisu na prvom mjestu.

Dobar smisao za humor je osobina koju žene i muškarci najviše cijene kod partnera, utvrdila je studija britanske kompanije Experian sprovedena na 2000 ljudi. Za skoro 87 posto pripadnica ljepšeg pola to je najpoželjnija osobina, dok isto misli 80 posto muškaraca.

Jačem spolu nakon toga važan je izgled, dok žene žele partnera koji je finansijski odgovoran i zna s novcem. Za oba pola inteligencija je tek na trećem mjestu najpoželjnijih osobina, prenosi Daily Mail.

Dobra plata važna je 44 posto žena. Novac očito jest bitan u vezi jer se šest od 10 parova posvađao zbog njega. Međutim, 70 posto ih tvrdi da važne finansijske odluke donose zajedno, potvrdilo je istraživanje.

"Žene u muškarcima koji su finansijski odgovorni vide čovjeka s kojim imaju budućnost. To je partner s kojim mogu zasnovati porodicu i stvoriti dom", istakla je britanska stručnjakinja za veze Jo Hemmings.

Dodala je kako su zajednički interesi jedan od najvažnijih sastojaka dobre veze, prenose 24sata.

Šta žene traže u muškarcu:

1. Dobar smisao za humor

2. Finansijsku odgovornost

3. Inteligenciju

4. Dobar izgled

5. Želju za stvaranjem porodice

6. Da ima ciljeve u životu

7. Dobro obrazovanje

8. Dobru platu

9. Da ima poslovne planove

10. Posao

11. Dobro porodično zaleđe

12. Bogatstvo

Što muškarci traže u ženama:

1. Dobar smisao za humor

2. Dobar izgled

3. Inteligenciju

4. Finansijsku odgovornost

5. Ciljeve u životu

6. Dobro obrazovanje

7. Želju za stvaranjem porodice

8. Dobru platu

9. Da ima poslovne planove

10. Dobro porodično zaleđe

11. Posao

12. Bogatstvo

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )