FOTO: null

Policijski službenici Stanice javne bezbjednosti Zvornik, dostavili su Okružnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću protiv lica S.B

Lice S.B. je u svojstvu direktora javnog preduzeća iz Zvornika, dok je drugoprijavljeni u svojstvu finansijskog rukovodioca u toku 2003.godine u Zvorniku u namjeri da sebi i drugom pribave protivpravnu imovinsku korist, iskoristili su svoj službeni položaj i  bez valjane dokumentacije odnosno suprotno knjigovodstvenoj dokumentaciji, zaključili sa licem D.M. 

protokol.   Navedenim protokolom, se obavezuje javno preduzeće  da licu D.M. izmiri navodni dug sa kamatama u iznosu od 30.884,21 KM, a što je D.M.  iskoristio  i u aprilu mjesecu 2014. godine u banci u Zvorniku naplatio mjenicu dužnika javnog preduzeća na iznos od 30.884,21 KM, za koji iznos je i preduzeće oštećeno.

Lice D.M. je u periodu od 2001.godine do 2004. godine, nemajući  odobrenje za bavljenje bankarskom djelatnošću davao pozajmice javnom preduzeću  u novcu i robi u ukupnom iznosu od 30.288,00KM na koje je zaračunavao i naplaćivao kamate, i tako pribavio imovinsku korist u iznosu od 37.198,42 KM. 

Na gore opisane načine lica S.B. i M.T. su počinila krivično djelo Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenje, dok je lice D.M. počinio krivično djelo Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )