FOTO: InfoBijeljina

Na dan 30. juni, na području grada Bijeljina bilo je ukupno 25.107 osiguranika, potvrđeno je portalu InfoBijelnina iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske.

Prema podacima koji su nam dostavljeni, gotovo svaki deseti radnik prijavljen je na minimalac.

“Prema posljednjin relavantnim podacima na području grada, od navedenog broja zaposlenih, na minimalnu platu bilo je prijavljeno  2.466 radnika ili 9,82 od ukupnog broja zaposlenih”, rekli su za portal InfoBijeljina iz Fonda PIO RS.

Podsjetimo, najniža plata u Republici Srpskoj iznosi 450 KM. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosječna plata u RS u junu ove godine iznosila je 910 KM i veća je nominalno za 0,8 odsto, a realno za 1,4 odsto u odnosu na prethodni mjesec. 

“U odnosu na isti mjesec prošle godine, prosječna plata nakon oporezivanja (neto plata) nominalno je veća za 7,1 odsto, a realno za 6,8 odsto. Prosječna bruto plata isplaćena u junu 2019. godine iznosila je 1.413 KM”, kažu iz Republičkog zavoda za statistiku.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )