FOTO: null

Poslije lokalnih izbora i zvaničnih rezultata koji su objavljeni na CIK-u, Bijeljina će dobiti i nove čelne ljude na načelničkim pozicijama. Portal InfoBijeljina vam ekskluzivno otkriva koje će stranke u narednom periodu voditi odjeljenja u Gradskoj uprav

U Bijeljini su proteklih dana potpisani i koalicioni sporazumi između Gradskog odbora Srpske demokratske stranke u Bijeljini i GO Demokratskog narodnog saveza te GO Srpske radikalne stranke „Dr Vojislav Šešelj“ o njihovom pridruživanju skupštinskoj većini u lokalnom parlamentu.

Potpisivanjem sporazuma skupštinsku većinu u Bijeljini činiće šest političkih partija: SDS, PDP, DNS, SDA, NDP i SRS „Dr Vojislav Šešelj“, odnosno 19 odbornika.

Naredni četvorogodišnji mandat dobiće i deset načelnika koji će voditi odjeljenja, a portal InfoBijeljina iz izvora bliskih novoformiranoj koaliciji otkriva koje su to stranke dobile određene načelnike pozicije:

Odjeljenje za finansije - Srpska demokratska stranka (SDS)

Odjeljenje za privredu - Partija demokratskog progresa (PDP)

Odjeljenje za poljoprivredu - Demokratski narodni savez (DNS)

Odjeljenje za prostorno uređenje - Srpska demokratska stranka (SDS)

Odjeljenje za stambeno-kom. poslove i zaštitu životne sredine - Srpska demokratska stranka (SDS)

Odjeljenje za društvene djelatnosti - Stranka demokratske akcije (SDA)

Odjeljenje za inspekcijske poslove - Demokratski narodni savez (DNS)

Odjeljenje za boračko-invalidsku i civilnu zaštitu - Partija demokratskog progresa (PDP)

Odjeljenje za opštu upravu - Narodni demokratski pokret (NDP)

Odjeljenje komunalne policije - Partija demokratskog progresa (PDP).

Gradonačelnik Mićić potvrdio je danas da će predsjednik bijeljinske Skupštine u narednom mandatu biti predsjednik GO PDP-a Slaviša Marković, a potpredsjednici lokalnog parlamenta iz redova SDA i SRS „Dr Vojislav Šešelj“. On je naveo da će zamjenik gradonačelnika Bijeljine biti iz stranke SRS „Dr Vojislav Šešelj“.

Skupština grada biće održana najvjerovatnije sredinom novembra, najavljeno je danas na pres konferenciji SDS-a.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )