FOTO: pixabay

Portal "Worlds50beaches.com" objavio je svoju listu 50 najljepših plaža na svijetu za 2023. godinu.

Njihova lista sačinjena je na osnovu prirodne ljepote, prostora, popularnosti i aktivnosti na plaži, ali odnosi se i na čistoću i mirnoću mora.

Glasalo je preko 750 najpriznatijih i najiskusnijih svjetskih uticajnih putopisaca, novinara i stručnjaka.
Prvo mjesto ove liste zauzela je plaža Lucky Bay u Australiji, a sve zbog čistog pijeska, tirkizne vode i populacije kengura koji su vrlo druželjubivi.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Our Hidden Earth (@ourhiddenearth)


Anse Source D’Argent na Sejšelima našla se na drugom mjestu.

Na devetom mjestu nalazi se plaža Navagio, na Zakintosu u Grčkoj koja je poznata po olupini napuštenog broda, a za koju je najavljeno da će ove godine biti zatvorena za turiste zbog opasnosti od odrona.

Na 32. mjestu našla se plaža Mirtos koja se nalazi na ostrvu Kefelonija u Grčkoj. Kako navode ova plaža je poznata po čistoći vode i nevjerovatnoj prirodnoj ljepoti.

Treća plaža iz Grčke koja se našla na ovoj listi je prelijepa Balos plaža koja se nalazi na Kritu. U jeku sezone može da bude vrlo posjećena tako da je preporuka da na njoj ostanete do zalska sunca kada se dešava prava magija.

Takođe, jedna hrvatska plaža našla se na ovom spisku. Riječ je o plaži Pasjača u Konavlima, koja je zauzela 39. mjesto ovog prestižnog spiska.
 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by GoToCroatia 🇭🇷 (@gotocroatia)


Cijelu listu plaža pogledajte OVDJE.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )