FOTO: null

Radnici "Elektro-Bijeljine" otklonili su danas kvar na trafo-stanici "Panića plac" u centru grada i ustanovili da su kvar izazvali nesavjesni građani koji su se neovlašteno priključili na elektro-mrežu, rekao je Srni portparol preduzeća Slobodan Đalamić.

Ovaj dio grada dobio je struju iza 13.00 časova nakon što su radnici na ekstremno niskoj temperaturi više od 16 časova radili na popravci potrojenja. 

"Kvar se desio zbog toga što je dio potrošača iz stambenih zgrada u naselju nekontrolisano i neovlašteno priključio svoje kotlove i druge alternativne vidove zagrijavanja na niskonaponsku električnu mrežu, za šta postoje i validni dokazi", rekao je Đalamić. 

On ističe da su time znatno ugrozili cijeli sistem snabdijevanja električnom energijom. 

"Podsjećamo da je za svaku promjenu naponskih uslova potrebna saglasnost distributera, u ovom slučaju `Elektro-Bijeljine`, a pošto se to nije desilo, neminovno je došlo do udara na sistem snabdijevanja, zbog čega je oko 200 potrošača ostalo više časova bez električne energije", dodao je Đalamić. 

Iz "Elektro-Bijeljine" apeluju da im se građani blagovremeno obrate u slučaju da žele da promijene naponske prilike, kako bi se izbjegle neželjene posljedice.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )