FOTO: InfoBijeljina.com

Do večernjih časova očekuje se uspostavljanje napajanja strujom u Bijeljini nakon havarije u transformatorskoj stanici "Bijeljina jedan", rekla je portparol kompanije "Elektroprenos BiH" Jovana Mirković.

"Povukli smo kolege iz Tuzle i sve dežurne električare koji su od jutros na terenu i očekujemo da bi do 18.00 časova moglo biti uspostavljeno napajanje", najavila je Mirkovićeva. 

Prema njenim riječima, jutros se zapalio jedan od tri transformatora na ovom postrojenju i od tada traju napori da se dva koja nisu zahvaćena požarom stave u pogon, kako bi se što prije uspostavilo napajanje. 

"Transformatorska stanica `Bijeljina jedan` pokriva područje 55 odsto Bijeljine i nama je u interesu da što prije otlonimo kvar", navela je Mirkovićeva. 


Ona je dodala da je riječ o transformatorskoj stanici čija je rekonstrukcija započeta 2016. godine, što je investicija od šest miliona maraka, ali su radovi krenuli tek u septembru ove godine jer se dugo čekalo na dobijanje potrebne dokumentacije. 

"Investicija obuhvata tri nova transformatora i ovakve se stvari ne bi dešavale", ocijenila je Mirkovićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )