FOTO: null

Oni se svakodnevno suočavaju sa nezaposlenošću, lošim životnim standardom, korupcijom, degradacijom diploma, znanja, vještina, kompetencija i uopšte sa degradacijom zdravog razuma, nedostatkom vizije i perspektive za bolje sutra

Permanentno loše stanje u državi najviše pogađa mlade. Upravo zbog toga, u posljednjih 20 godina Bosnu i Hercegovinu napustilo je preko 200.000 mladih ljudi, a prema najnovijim anketnim istraživanjima 80 odsto mladih u BiH je izrazilo želju da učini isto.

– Ovaj podatak ne prikazuje samo da je sadašnja situacija loša već da ni budućnost nije mnogo svjetlija. Iako sebe smatram osobom koja ima izražen osjećaj za patriotizam, smatrala bih sebe vrlo naivnom kada bih vjerovala u dugoročni ekonomski prosperitet ove zemlje, te zato ne mogu da krivim svoje vršnjake koji napuštaju svoje domove u potrazi za mjestom gdje će se njihovo znanje, kompetencije i trud cijeniti i adekvatno vrednovati – ističe za Istinu Milica Mijatović, studentkinja iz Banja Luke.


Cijeli tekst pročitajte u novom broju narodnog magazina Istina.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )