FOTO: null

Putni pravci u Republici Srpskoj uglavnom su prohodni, ali se u višim planinskim predjelima i dalje saobraća odvija veoma otežano i usporeno, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske.

Dodatne poteškoće vozačima na dionicama Rogolji - Mliništa i Strojice - Novo Selo pričinjava jak vjetar, koji povremeno stvara snježne nanose. 

Na dionicama Gacko - Tjentište, Kneževo - Turbe i LJubinje - Bileća, osim ugaženog snijega, na kolovozu ima i poledice. 

Regionalni put Ulog - Klanci još je neprohodan zbog snježne mećave i visokih smetova. 

Na magistralnom putu Trnovo - Miljevina - Brod na Drini moguće je obrušavanje snježnih lavina na kolovoz. 

U nižim krajevim kolovozi su suvi ili mjestimično vlažni, a na prilazima tunelima, preko nadvožnjaka i mostova, ima poledice. 

Na svim putnim pravcima neophodna je veoma oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu, a obavezno je posjedovanje zimske opreme. 

Iz Auto-moto saveza skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz posebno na pravcima Banjaluka - Teslić, Mrkonjić Grad - Crna Rijeka, Karanovac - Kneževo - Ugar, Šipovo - Strojice, Dobro Polje - Miljevina - Brod na Drini, Bratunac - Skelani, LJubovijski most - Drinjača, Šekovići - Caparde, Brodar - Rudo, Višegrad - Vardište i Rogatica - Ustiprača. 

Zbog izvođenja radova na instalaciji opreme na naplatnoj stanici "Jakupovci" i obuke osoblja za rad na naplati putarine, na dijelu autoputa Gradiška - Banjaluka na snazi je poseban režim odvijanja saobraćaja na toj lokaciji. 

Na dionici magistralnog puta Brod na Drini - granični prelaz Šćepan Polje, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona i vozila čija dužina prelazi osam metara. 

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kostajnica - Kozarska Dubica u mjestu Vrioci, na snazi je obustava saobraćaja, a vozila se preusmjeravaju na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini. 

Na dionici magistralnog puta Karanovac - Ugar u mjestu Bočac zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom uz privremenu saobraćajnu signalizaciju. 

Zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa Banjaluka - Doboj, na magistralnom putu Vukosavlje - entitetska granica /Karuše/, na dionicama Šešlije - Johovac i Johovac - Rudanka, izmijenjen je režim saobraćaja, pa će povremene obustave biti vršene svaki puni čas i trajaće po 15 minuta, radnim danima i subotom od 7.00 do 17.00, a nedjeljom od 7.00 do 13.00 časova. 

Zbog deminiranja terena povremeno dolazi do polučasovnih obustava saobraćaja na regionalnom putu Polje - Podnovlje, lokalitet Gornji Božinovci pet, od 9.00 do 15.00 časova. 

Na dionicama Ukrina - Gornja Vijaka i Karanovac - Mitrović, na mjestu klizišta, saobraća se jednom trakom. 

Zbog snježnih nanosa na magistralnom putu Glamoč - Mlinište saobraćaju samo putnička i teretna vozila do sedam i po tona ukupne mase, dok je saobraćaj teretnih vozila preko sedam i po tona ukupne mase potpuno obustavljen. 

Otežano se saobraća na magistralnim putevima Kupres - Šuica i Livno - Šuica -Tomislavgrad, dok je na regionalnom putu Mihalji - Blidinje saobraćaj potpuno obustavljen. 

Na dionicama u višim planinskim predjelima Federacije BiH ima ugaženog snijega i poledice. Na svim dionicama povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na kolovoz. 

Zbog snježnih nanosa na magistralnom putu Šćepan Polje - Plužine, na području Crne Gore, u prekidu je odvijanje saobraćaja na Graničnom prelazu Hum - Šćepan Polje, dok je na graničnim prelazima Klobuk i Deleuša zabranjen saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere 

Na ostalim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )