FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić uručio je danas diplomu Fatimi DŽanić i Udruženju za obrazovanje i promociju Roma „Otaharin“ kao najboljem volonteru i najboljoj organizaciji u oblasti volonterizma na području grada.

Osim DŽanićeve i "Otaharina", priznanja za volonterizam dobile su još tri nevladine organizacije – Crveni krst, "Eko-Leonardo" i "Eko-put" Bijeljina, te 13 omladinaca-volontera. 

"Volonteri su uvijek tu kada je potrebno pomoći ugroženima, a najviše su se istakli kada su Bijeljinu zadesile poplave. Osim ovakvih situacija, tu su da ukažu na značajne datume kao i događaje važne za naš grad", rekao je Mićić. 

Begzada Jovanović iz "Otaharina" rekla je da ovo priznanje nije prva nagrada za Udruženje, te da joj je prethodila Zlatna značka grada prošle godine. 

"Ove godine smo prepoznati po našem radu i po načinu na koji smo organizovali naše volontere koji su u Dnevnom centru `Otaharina` radili sa djecom", rekla je Jovanovićeva i podsjetila da ovo udruženje ima 43 volontera. 

Fatima DŽanić, najbolji volonter za 2015. godinu u Bijeljini, rekla je da je druženje sa ljudima najljepše u ovom poslu, a da je mlade Rome ponekad teško animirati na ovaj posao. 

"Romska omladina treba da se što više uključuje sa ostalom omladinom kako bi shvatila da ne postoji takva diskriminacija među ljudima i prema Romima o kojoj se priča", rekla je DŽanićeva. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )