FOTO: InfoBijeljina

Zoran Milošević (28) iz sela Zagoni u naletu bjesa, bebi nanio povrede glave bacivši je na kauč. Ima psihičkih problema

Zoran Milošević (28), iz sela Zagoni, kod Bratunca, uhapšen je zbog sumnje da je ubio svog petomjesečnog sina! Prvi rezultati istrage ukazuju da je on, u naletu bjesa, bebi nanio povrede glave bacivši je na kauč. I pored napora ljekara, nesrećna beba je ubrzo preminula u bolnici. Tokom saslušanja u policiji i tužilaštvu, Milošević, koji ima psihičkih problema, navodno je priznao zločin, tvrdeći da je sina bacio jer ga je iritiralo njegovo plakanje.

- Obdukcijom je utvrđeno da je smrt djeteta bila nasilna. Radilo se o udaru u lijevi tjemeni dio glave, a imao je slomljenu i lijevu nogu. Povrede su najvjerovatnije nastale uslijed bacanja i dijete je određeno vrijeme bilo u komi i podleglo je od povreda glave - rekao je specijalista sudske medicine dr Zdenko Cirhlaž koji je uradio obdukciju.

Poznanici Zorana Miloševića pričaju da je on živjeo od socijalne pomoći, a iako radno nesposoban, radio je određene sezonske poslove. - Imao je veoma težak život. Otac mu je poginuo u ratu, a majka ga je napustila kada je bio mali. Živjeo je s bakom, koja je umrla. Kasnije je sezonski radio, izvlačio drva iz šume, a povremeno bi radio s putujućim luna parkom, na ringišpilu i slično. O njemu je računa vodio stric, koji mu je i bio staratelj - kažu mještani Zagona.

Portparol PU Zvornik Miljan Bobar kaže da se zločin dogodio 24. marta ove godine. Policiju su o svemu obavjestili ljekari Doma zdravlja u Bratuncu nakon što je beba primljena u Hitnu pomoć.

- Zbog težine povreda dijete je prebačeno u zvorničku bolnicu, a potom u UKC Tuzla. U međuvremenu, zdravstveno stanje se pogoršalo i beba je nedavno preminula u Tuzli. Zbog sumnje da je ubio dijete, policijski službenici uhapsili su oca Z. M. - rekao je Bobar.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni Milošević je predat Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini koje mu je predložilo jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio krivično djelo teško ubistvo.

U Tužilaštvu navode da će Milošević biti podvrgnut psihijatrijskom vještačenju kako bi se utvrdilo da li je u trenutku zločina bio uračunljiv.

- Radi se o osobi koja nije psihički stabilna. Zbog toga mu je oduzeta radna sposobnost, a imao je i staratelja koji se o njemu brinuo. Živjeo je u vanbračnoj zajednici sa djevojkom, majkom stradalog djeteta, koja takođe ima ozbiljnih zdravstvenih problema zbog kojih se nalazi na liječenju u Psihijatrijskoj klinici na Sokocu - rekao je glavni tužilac OJT Bijeljina Novak Kovačević.

Mještani sela Zagoni kažu da su ostali šokirani saznanjem da je beba preminula. Pojašnjavaju da su svi čuli da je dijete u bolnici, ali niko nije znao zbog čega.

- Ta porodica je težak socijalni slučaj. Imali su staratelja i to nije bio dobar dom za bilo koje dijete. Živjeli su u veoma lošim uslovima, na rubu egzistencije - pričaju mještani.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )