FOTO: crt.ba

U Bihaću se sinoć odvijala prava drama nakon što su vlasnika kluba "Borik", gost kojem je zabranjen ulaz i njegov sin pokušali pregaziti, a on pucao u njihovom pravcu.

Otac i sin, naknadno su se sami predali policiji i dovezli vozilo kojim su nasrnuli na vlasnika kluba, potvrđeno je za Avaz u MUP-u Unsko-sanskog kantona. 
 
"Danas u jutarnjim satima otac i sin su dobrovoljno sami došli u Policijsku stanicu, dovezli terensko vozilo i predali se. U toku je kriminalistička obrada, a bit će dostavljen izvještaj", rečeno je za Avaz iz MUP-a.
 
Prema njegovim riječima, Policijska stanica Bihać sinoć je u 23.20 časova zaprimila dojavu od strane čuvara agencije za zaštitu "Bakrač" koji je na dužnosti bio u ugostiteljskom objektu "Borik" da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane A. D. (59) iz Bihaća, kome je zbog ranijih dešavanja u istom objektu zabranjen ulazak.
 
Kako nije pušten u klub A. D. je počeo vrijeđati, prijetiti po život i omalovažavati vlasnika.
 
"Policijska patrola je pronašla osumnjičenog, koji je prihvatio odgovornost i u policijskoj stanici mu je izdat prekršajni nalog zbog kršenja javnog reda i mira. Kako nije davao nikakvu sumnju da će nastaviti sa remećenjem javnog reda i mira, nakon prihvatanja odgovornosti isti je napustio stanicu", rečeno je iz MUP-a.
 
Nakon što je otišao iz stanice oko 30 minuta iza ponoći A.D. se u pratnji sina A.D. terenskim vozilima, quadovima, dovezao pred klub "Borik", gdje su zatekli vlasnika Z.R. (45) iz Bihać.
 
"Njih dvojica su na vlasnika krenuli terencima. Vlasnik je izbjegao kontakt vozila, i upotrijebio je vatreno oružje koje je imao kod sebe. Radi se o revolveru, a ispalio je dva hica. Spomenute osobe terenskim vozilima udaljile su se s lica mjesta, prilikom čega su udarile u parkirana vozila", dodaju iz MUP-a.
 
Na lice mjesta audijem je došao A.E., drugi sin napadača. Sa njim je u vozilu bila i njegova supruga V.R. (31), rođena u Njemačkoj.
 
"Oni su se provezli tom lokacijom, a zbog dojava zbog vatrenog oružja koje je Policijska stanica već imala, na lice mjesta je izašla ponovo patrola policije, tako da je zatekla vlasnika objekta, vozača audija i njegovu suprugu", navode iz MUP-a.
 
Iz MUP-a dodaju da je za ocem i sinom koji su bili na terenskim vozilima policija nakon događaja intenzivno tragala.
 
"O svemu je obaviješteno Tužilaštvo USK gdje se dežurni tužilac izjasnio da u opisanom događaju postoje elementi krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti. Zbog upotrebe oružja od vlasnika ugostiteljskog objekta, izuzet je revolver, u kome su pronađene dvije čahure i tri neispaljena metka. Istražitelji policijske stanice izvršili su uviđajne radnje, te preduzimaju druge mjere i radnje u cilju dokumentovanja predmeta koji će biti proslijeđen na dalje postupanje Tužilaštvu", zaključuju iz MUP-a Unsko-sanskog kantona.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )