FOTO: null

Crkva sagrađena u drvetu, posvećena Svetoj Trojici, koju je juče osveštao episkop zvorničko –tuzlanski Hrizostom, prva je Bogomolja u Miladićima u posljednjih pet decenija.

Za žitelje ovog povratničkog naselja, u Čelićkoj opštini, crkva je mjesto novog jedistva, nakon rasijanja uslijed ratnih sukoba.

Nakon rata u Miladiće vratilo se 25 porodica, mahom starijih mještana, a danas se taj broj povećao na 30 stalno nastanjenih.Izgradnju crkve pomogli su mještani sakupljanjem dobrovoljnih priloga, a pomoć u izgradnji pružila je i dijaspora, kao i stanovnici majevičkog kraja.Temelje crkve je izgradila opština Lopare, a podršku su pružile i vlasti opštine Čelić.

Ovo je veliki dan za srpsko selo Miladići, koje je nažalost nakon Dejtona ostalo u Federaciji, a nekada je pripadalo opštini Lopare, izjavio je načelnik opštine Lopare Rado Savić.

Na mjestu novosagrađene crkve nekada je bila crkva, tako da su mještani-povratnici izrazivši  želju za duhovnom obnovom,a ujedno i povratkom vratili  bogomolju na prvobitno mjesto.Građenjem crkve izgradila se vjera i nada u opstanak  povratnika, a ujedno je i podstrek svima ostalima koji su u namjeri vratiti se na svoja kućna ognjišta. 

Piše : Snežana Milošević


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )