FOTO: null

Osuđena lica koja se nalaze na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno-popravnom zavodu Bijeljina pored brojnih aktivnosti koje se za njih organizuju, ovih dana su učestvovali u izradi 30 klupa za Osnovnu školu „Knez Ivo od Semberije”.

U ovoj ustanovi se trude da osuđenim licima obezbjede bolje uslove da bi spriječili neželjene posljedice u zatvoru te ih vratili na pravi put. Izradom školskih klupa, osim što prekraćuju zatvorske dane, osjetiće da čine dobro djelo za najmlađe članove našeg društva što je značajan vid njihove resocijalizacije, rekao je za portal InfoBijeljina direktor Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina Milenko Gajić. 

Cilj radnih aktivnosti u građevinsko-mehaničarskoj radionici je ublažavanje negativnih posljedica zatvaranja, pružanje psihosocijalne podrške kako bi po izlasku iz zatvora postali bolji članovi društva i započeli novi život. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primjera doprinosa Kazneno-popravnog zavoda privrednim i društvenim subjektima grada Bijeljine, rekao je organizator poslova u građevinsko-mehaničarskoj radionici Mladen Mičić. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )