FOTO: null

Rudnik i termoelektrana Ugljevik je u noći 25-26.12.2014. ostvarila, šest dana prije isteka godine, godišnji plan proizvodnje električne energije od 1.555 GWh .

U prethodnom periodu je termoelektrana neprekidno radila, bez zastoja 100 dana što je takođe rekordan neprekidan rad u dosadašnjoj eksploataciji ovog proizvodnog objekta.

„Dobru proizvodnju na termoelektrani je pratio dobar rad na rudniku gdje je godišnji plan takođe ispunjen prije roka, dok je proizvodnja uglja pratila potrebe termoelektrane. Trenutno se na depou termoelektrane nalaze zalihe uglja koje garantuju nesmetan rad termoelektrane od preko mjesec dana, čak i pod uslovom da rudnik ne bude radio, što govori da je ovaj proizvodni elektroenergetski objekat potpuno spreman za sigurnu proizvodnju u zimskim uslovima rada“, izjavio je Dragan Miljanović, izvršni direktor za tehnička pitanja u Rudniku i termoelektrani Ugljevik.

Informativna služba - RiTe Ugljevik


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )