FOTO: null

Policija iz Doboja podnijela je izvještaj nadležnom tužilaštvu protiv Nebojše Lujića i Miladina Vasiljevića, koji su osumnjičeni da su za oko 250.000 KM oštetili "Željeznice RS" (ŽRS).

Iz Centra javne bezbjednosti Doboj su, navodeći njihove inicijale, saopštili da Lujića sumnjiče da je kao odgovorno lice u Sektoru za eksploataciju u ŽRS, a u prethodnom dogovoru sa radnim kolegom Vasiljevićem, propustio obavezu da na mjesečnom nivou šalje naloge Sektoru za finansijsko poslovanje ŽRS.

Dalje navode u saopštenju da je Lujić propustio da naplati fakturu preduzeću "JV Alpine Bibe koridor 10 Rejlvej proekt" iz Skoplja, a sa kojim su ŽRS sklopile ugovor o davanju vagona u zakup.

Fakture nisu naplaćivane od 14. septembra 2012. do 1. jula prošle godine, koliko je i trajao ugovor, te je na taj način oštećeno preduzeće ŽRS za 156.723,84 marke.

Lujić i Vasiljević su potom preduzeli radnje na potpisivanju aneksa ugovora o produženju trajanja zakupa vagona do 31. avgusta prošle godine, iako na račun ŽRS nisu bila uplaćena novčana sredstva ni iz gore navedenog ugovora.

Na taj način su oštetili ŽRS za ukupno 192.316,80 maraka, a za isto toliko novca pribavili protivpravnu imovinsku korist za spomenuto makedonsko preduzeće.

Pored navedenog, u saopštenju stoji da za drugoprijavljenog Vasiljevića postoje sumnje da je kao odgovorno lice u Sektoru za eksploataciju u ŽRS, takođe iskoristio svoj službeni položaj i oštetio ovo preduzeće.

On je prilikom pripremanja spiska teretnih kola sa individualnim brojevima za administrativnu razmjenu sa "Željeznicama Republike Srbije" upisao 13 teretnih kola, koja se ne nalaze na mreži ŽRS, a prenesena su im u vlasništvo.

"Željeznice Srbije i Željeznice RS u praksi razmjenjuju više teretnih vozila pa je Vasiljević sklopio ugovor da Željeznice Srbije kolegama iz RS daju 13 teretnih kola. Naknadnom provjerom, utvrđeno je da ti vagoni uopšte ne postoje", kazao nam je izvor blizak istrazi.

Na ovaj način, Vasiljević je ŽRS pričinio materijalnu šteta u iznosu od najmanje 50.125,8 KM.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )