FOTO: null

Radnici Centra za socijalni rad Bijeljina ovih hladnih dana posetili su više porodica na području Semberije, koji primaju dodatak za pomoć i negu drugog lica ili su njihove porodice, zbog hladnoće, izložene dodatnim nevoljama.

Pantelija Jovanović (79) iz Donjeg Crnjelova, sam, bez supruge koja je umrla pre 14 godina, brine o 50-godišnjem sinu Miodragu koji od rođenja ima probleme u psihofizičkom razvoju.

- Neprekidno mu grejem sobu, redovno ga hranim i održavam ličnu higijenu kao bebi od dve godine, priča otac Pantelija.

Jelica Jovanović, iz Centra za socijalni rad, kaže da je Panteliji nuđen smeštaj za sina, ali da je on to odbio.

- On je roditelj koji je posvećen sinu, i o kome se izuzetno dobro stara. Nakon svoje smrti, rekao je, prepušta nama brigu o sinu - kaže Jelica.

Na ovoj stazi humanosti radnici Centra posetili su i Staniju Mirčić (74) koja brine o bolesnoj ćerki Biljani (46).

Stanija sa kćerkom živi u teškim uslovima, u trošnom kućerku od ćerpiča, ali ni ona ne želi da se odvaja od bolesne ćerke.

- Od socijalne pomoći nekako izmirimo račune za struju, kupim lekove, moram nekome platiti i da nas odveze lekaru... Ćerku moram da nahranim, da joj zagrejem sobu, a drva se brzo troše na ovim minusima, žali se Stanija.

Pored paketa hrane i higijenskih sredstava koje su dobile od Centra za socijalni rad, jedan humani meštanin doneo im je TV prijemnik uz koji će lakše izdržati ove sibirske dane...

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )