FOTO: InfoBijeljina.com

Ni pojava korona virusa u BiH i državama EU nije zaustavila naše radnike u namjeri da se zaposle u evropskim zemljama, u kojim su bolje plaćeni.

"Agencija za rad i zapošljavanje BiH i dalje radi na posredovanju u zapošljavanju naših građana u inostranstvu, odnosno u Sloveniji  i SR Njemačkoj. Posredovanje se odvija u smanjenom obimu u odnosu na raniji period", kaže za InfoBijeljina Boris Pupić, stručni saradnik za odnose sa javnošću, informiranje i izdavaštvo Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Ova agencija i dalje zaprima dokumentaciju, te dobija ugovore iz Njemačke. 

Radnici iz BiH uhapšeni u Austriji s lažnim papirima @ InfoBijeljina

"Tako je u aprilu došlo 25 ugovora iz SR Njemačke. Problem je trenutno zabrana putovanja i činjenica da ambasade ne rade pa kandidati ne mogu dobiti radnu vizu i otići na rad. Ali, što se nas tiče mi svoj dio posla i dalje obavljamo", rekao nam je Pupić.

Radnici iz BiH prije Njemačke češće biraju Sloveniju i Hrvatsku ...

Kada je riječ o Sloveniji, u aprilu je Agencija dobila 260 oglasa u kojima je traženo 463 radnika. 

"Od tog broja urađeno je posredovanje za 325 radnika i oni su upućeni na dalju procedure u Ambasadu Slovenije kako bi doblili radne vize i saznali uslove ulaska u Sloveniju", rekao je Pupić za InfoBijeljina.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )