FOTO: null

U Bijeljini je danas sedam nevladinih organizacija pod pokroviteljstvom Misije OEBS-a u BiH osnovalo koaliciju ,,Uzbuna,, kao dio mreže za promociju tolerancije, suživota i poštovanja različitosti u BiH.

Službenik za demokratski razvoj u Misiji OEBS-a Jasmin Trle rekao je novinarima da će ova koalicija udruženja građana raditi na prevenciji i borbi protiv krivičnih djela i incidenata počinjenih iz mržnje i predrasuda. 

Prema njegovim riječima, koalicija ostaje otvorena za sve građane koji žele da ukažu na dobre ili loše primjere u lokalnoj zajednici s ciljem informisanja i prevencije incidenata iz mržnje, predrasuda i netolerancije. 

Trle je rekao da učesnici ovog projekta djeluju putem internet portala "Supergrađani" ili "Supergrađanke" i društvenih mreža. 

Prema statistici Misije OEBS-a za 2014. godinu, u BiH su prijavljena 163 navodna incidenta motivisana predrasudama, od čega je 38 odsto slučajeva oštećenje vjerskih objekata ili groblja, a 21 odsto ispisivanje uvredljivih grafita.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )