FOTO: null

Članovi Asocijacije stvaralaca RS, koju čine uglavnom poslanici prvog saziva NS RS, najavili su da će na Petrovdan, 12. jula, u Banjaluci donijeti odluku o registraciji nove stranke, koja će se zvati Izvorni SDS.

"Održaćemo svečanu sjednicu Izvornog SDS-a, koji je davno osnovan, a koji će ovih dana biti registrovan", rekao je Božidar Vučurević, poslanik prvog saziva NS RS, dodajući da će zajedno s prijateljima još jednom, kao što su to uradili 1990. godine, pokušati da ujedini RS.

On je naglasio da je postojeći SDS drugačiji i da su svi oni ljudi koje je nosila ideja eliminisani iz njega, a u prilog tome naveo da se izbornim inžinjeringom nije dopustilo da iko od osnivača uđe u NS RS.

Inače, "stvaraoce RS" danas je u skupštinskom restoranu na ručku okupio Nenad Stevandić, potpredsjednik NS RS, koji je rekao da poštuje te ljude, ali da ne učestvuje ni u kakvom stvaranju stranke, te da do septembra neće donositi nikakve odluke u vezi sa budućim političkim djelovanjem.

Pored Stevandića, sastanku s predstavnicima Asocijacije prisustvovao je i Slavko Dunjić, poslanik SDS-a u aktuelnom sazivu NS RS.

Slobodan Bijelić, poslanik prvog saziva NS RS, rekao je da SDS ne poštuje izvorne principe, te da gubi svoj osnovni patriotski kapacitet zbog čega osnivači SDS-a moraju reagovati jer ne mogu dopustiti tako nešto i eroziju RS.        

"U Banjaluci treba da se dogovaramo o interesima RS, a u Sarajevu da nastupamo jedinstveno", rekao je Bijelić, naglašavajući da neće dopustiti aranžmane s onima koje smatraju dobronamjernim po interese RS, a koji na nepopularan način pokušavaju da svrgnu legalno izabranu republičku vlast.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )