FOTO: pixabay

ISTOČNO SARAJEVO - Mačevalački savez Republike Srpske trebalo bi da bude formiran u petak, 21. decembra, na Jahorini, najavila je jedan od inicijatora osnivanja ovog saveza predsjednik Mačevalačkog kluba "Romanija" iz Istočnog Sarajeva Marijana Petronić.

Ona je Srni rekla da će u hotelu "Termag" biti održana Osnivačka skupština Mačevalačkog saveza Republike Srpske, na kojoj će biti izabrano rukovodstvo i uspostavljeni svi organi Saveza. 

"Biće pročitana odluka o osnivanju i saopšteni ciljevi, zadaci i aktivnosti Saveza", navela je Petronićeva. 

Svečanosti bi trebalo da prisustvuju predsjednik Mačevalačkog Saveza Srbije Dejan Ruski, član Izvršnog komiteta Evropske mačevalačke konfederacije Veselko Dumitrov, predstavnici mačevalačkih klubova "Romanija" i "Pale" iz Istočnog Sarajeva, "Banjaluka" iz istoimenog grada i "Cerski junaci 1914" iz Šapca, te ugledni gosti sa prostora Grada Istočno Sarajevo. 

Tada će biti upriličeno i potpisivanje memoranduma o saradnji između Turističke organizacije Istočnog Sarajeva i Turističke organizacije Šapca, nakon čega će biti predstavljena knjiga "Trener mačevanja", autora Veselka Dumitrova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )