FOTO: null

Barselona/Torino - Utorak je sigurno najzanimljiviji dan od četiri rezervisana za osminu finala Lige šampiona, jer su večeras na programu dva strašna meča.

Aktuelni šampion Barselona ide na noge Arsenalu, dok će prošlogodišnji finalista Juventus ugostiti Bajern. Favoriti su prošle sedmice uglavnom opravdali očekivanja, ali za večerašnje utakmice teško je reći ko je bliži trijumfima. U Londonu se nadaju da će treća biti sreća, jer je Barselona bila bolja u četvrtfinalu 2010, te u osmini finala godinu kasnije. Takođe, ekipa Arsena Vengera pokušaće da nanese prvi poraz Kataloncima poslije 32 meča u svim takmičenjima. U Barseloni igraju dva od zvanično tri najbolja igrača svijeta, Lionel Mesi i Nejmar, ali francuski stručnjak smatra da je ključno za "tobdžije" zaustavljanje Luisa Suareza.

- On je momak koji svojim duhom pokreće tim. Ne bi bilo dobro da se razigra, daćemo sve od sebe da ga zaustavimo. Imamo najveću šansu do sada da eliminišemo Barselonu, ali ne bih da procjenjujem kolike su one. Ne smijemo da budemo glupi, pogotovo u prvom meču kod kuće - rekao je Venger.

Ništa manje zanimljiv neće biti ni duel u Torinu ekipa koje su zajedno sedam puta dizale pehar namijenjen prvaku Evrope. Juventusu je treći trofej izmakao prošle sezone, dok bi za Bajern osvajanje trofeja bila kruna rada Pepa Gvardiole u Minhenu. Napadač Bavaraca Tomas Miler naglašava da je od velike važnosti način na koji će njegovi saigrači i on završavati napade.

- Biće vrlo težak meč. Juventus je pametan tim i potrebna nam je drugačija igra nego inače. Moramo da budemo nemilosrdniji i da koristimo svaku šansu, što nismo radili u posljednjih nekoliko mečeva - rekao je Miler.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )