FOTO: null

Načelnik Centra javne bezbjednosti /CJB/ Bijeljina Žarko Ćosić pozvao je roditelje koji imaju oružje u kući da ga obezbijede i tako spriječe ponavljanje tragedija.

Prema Ćosićevim riječima, u toku su intenzivne provjere kako vlasnici zbrinjavaju i čuvaju oružje. 

Vlasnik je dužan da oružje drži u posebnoj kaseti pod ključem, da je oružje odvojeno od municije i van domašaja djece i ostalih članova porodice, kako ne bi došlo u posjed neovlaštenih lica. 

Na konferenciji za novinare u sjedištu CJB Bijeljina, na kojoj su predstavljeni rezultati rada policije u februaru, Ćosić je rekao da se u ovom periodu dogodilo 190 krivičnih djela i da je rasvijetljeno 71 odsto. 

Načelnik sektora krim-policije Darko Kovrlija rekao je novinarima da je u februaru nadležnim tužilaštvima prijavljeno 148 lica, od kojih su 33 povratnici u vršenju krivičnih djela i devet maloljetnici. 

U ovom periodu policija je na području CJB Bijeljina provela akciju "Fest" u kojoj je pronađeno i oduzeto pola kilograma droga namijenjenih za uličnu prodaju, a uhapšena je i petočlana grupa koja je izvršila veći broj krivičnih djela i za kojima su bile raspisane brojne potjernice. 

Načelnik sektora policije Stjepan Terzić rekao je novinarima da su najzastupljeniji prekršaji javnog reda i mira tuča i fizički napad u 43 slučaja, vrijeđanje u 25 slučajeva, a u ukupno u 71 slučaju u februaru pet građana je lakše povrijeđeno, napadnuta su tri policajca, od kojih je jedan lakše povrijeđen. 

On je ocijenio da je u oblasti javnog reda i mira situacija zadovoljavajuća, sa 2,3 odsto manje kršenja u odnosu na februar prošle godine. 

Među 93 izvršioca je 16 povratnika, a najčešća mjesta kršenja javnog reda i mira su trgovi i ulice i ugostiteljski objekti ili lokacije u njihovoj blizini. 

Inspektor za saobraćaj Radenko Knežević rekao je novinarima da se u februaru na ovom području dogodilo 97 saobraćajnih nezgoda u kojima nije bilo poginulih lica, za razliku od februara 2015. godine kada su poginula dva lica. 

On je najavio nastavak pojačanih kontrola brzine i alkoholisanosti vozača koji su dominantni uzročnici saobraćajnih nezgoda sa težim povredama i poginulim licima. 

U februaru su zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključena 163 vozača, a njih 33 su privedeni do otrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu veće od jednog promila. 

Policija je u februaru na području CJB Bijeljina provela brojne promotivne kampanje za bezbjednost saobraćaja, sprečavanje nasilja u porodici i sprečavanje maloljetničke delinkvencije. /

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )