FOTO: AutoRepublika

Svjetska zdravstvena organizacija je, kao što znamo, proglasila pandemiju zbog virusa korona, što će u perspektivi otežati život ljudima na ovoj planeti. Ipak, neki imaju rješenje za to.

U posljednje vijreme, svjedoci smo razno-raznih načina koje ljudi izmišljaju ne bi li se zaštitili od infekcije. Tu su gas maske u javnom prevozu, obavijanje tijela u foliju tokom dužih letova i slično. Međutim, šta je s vozačima u okviru servisa podjele prevoza?

Jedna od glavnih preporuka vlasti u cilju preveniranja širenja infekcije je izbjegavati masovna okupljanja, javni prevoz i po mogućnosti ostati kod kuće. Međutim, postoje i oni koji zavise od usluga poput taksija, podjele prevoza ili nekog drugog vida javnog transporta, iz prostog razloga da bi na vrijeme stigli na posao. Njihov život je u velikoj mjeri otežan uvedenim mjerama, ali šta je s vozačima? Njima je možda još gore.

U Evropi je situacija sve lošija iz dana u dan, dok je američki predsjednik, Donald Tramp, zvanično zabranio sva putovanja u SAD u EU na 30 dana.

Ipak, jedan Lyft vozač iz Njujorka, odlučio je da se dodatno zaštiti. S obzirom da ostanak kod kuće za njega nije opcija, on je iznašao soluciju koja će njegovu bezbjednost podići na visok nivo. Bar se on tako nada…

Koristeći najlonske plahte i traku, on je napravio "hermetički zatvorenu" komoru za sebe. Frizer, Fil Ring, video je ovu kreaciju tokom vožnje i naravno postavio je video na Instagram. Da li je potrebno reći da je klip doživeo status "viralnog"?

"Ako neko radi za Lyft ili Uber, mogao bi da razmotri ovo rješenje i zaštiti i sebe i druge. Postavio sam ovo želeći da pokažem kako je jedan čovjek pomogao da sebe i druge učini bezbjednim“, napisao je Ring.

Mada je ova kreacija za pohvalu, teško da je efikasna, s ozbirom na to da klima uređaj cikuliše vazduh kroz čitav kabinski prostor. Ipak, možda vozač zna nešto što mi ne znamo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )