FOTO: InfoBijeljina

Kandidati Pokreta uspješna Srpska za Narodnu skupštinu Republike Srpske, ljekari Nemanja Janković i Aleksandar Stevanović i magistar farmacije Živka Malić organizovali su danas preventivne preglede mještana bijeljinskog sela Banjica.

Oni su, u okviru kampanje "Izaberi zdravlje", održali i predavanje o prevenciji dijabetesa, a suorganizator je bilo Udruženje "Dijabeta".
 
"Na ovaj način želimo da utičemo na svijest građana o značaju prevencije i upoznavanju o faktorima rizika za nastanak dijabetesa tipa dva. Naši građani zaslužuju kvalitetniji život i zato smo u okviru kampanje `Izaberi zdravlje` krenuli od rubnog područja Bijeljine, gdje su otežani uslovi života i gdje su mještanima manje dostupne zdravstvene usluge", izjavila je Malićeva.

 
Janković je rekao da su ovom aktivnošću spojili lijepo i korisno, te kroz razgovor sa mještanima sela Banjica saznali sa kojim problemima se oni svakodnevno suočavaju i kroz koje aktivnosti bi im ubuduće mogli pomoći, saopšteno je iz Pokreta uspješna Srpska.
 
Jedan od tridesetak prisutnih mještana Milo Đukanović, koji je na poklon dobio aparat za mjerenje šećera u krvi, uz korisne savjete o pravilnoj ishrani, zahvalio je ljekarima i članovima udruženja što su omogućili da građani lakše i brže obave zdravstvenu kontrolu.

 
Predsjednik Udruženja dijabetičara "Diabeta" u Bijeljini Sandra Milošević zahvalila je Pokretu uspješna Srpska za ovu posjetu i stručnu podršku.
 
Janković, Stevanović i Malićeva su na listi Koalicije Narodna partija Srpske – Darko Banjac, Pokret uspješna Srpska, Prva SDS za Narodnu Skupštinu Republike Srpske. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )