FOTO: null

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač poručio je da policija neće dozvoliti bilo kakvu šetnju učesnika skupova u Banjaluci, te da je predstavnike opozicije na današnjem sastanku upozorio da će u skladu sa zakonom organizatori okupljan

Lukač je podsjetio da je doneseno rješenje o zabrani kretanja učesnika skupova, pojasnivši da je takva odluka donosena zbog opasnosti da, ako učesnici jednog skupa krenu u šetnju, to može izazvati istu reakciju učesnika drugog skupa, a što može dovesti do njihovog susreta i određenih problema. 

Nakon sastanka s predstavnicima Saveza za promjene, Lukač je novinarima rekao da lideri opozicije insistiraju na protestnoj šetnji kroz Banjaluku, ali da to neće biti dozvoljeno. 

Lukač je istakao da se u Banjaluci danas na dva skupa očekuje oko 30.000 ljudi, koje će obezbjeđivati 2.000 policajaca, te veliki broj policajaca u civilu. 

"Cijeli grad je pokriven video nadzorom. Svi koji naprave bilo kakav problem biće sankcionisani", poručio je Lukač. 

Lukač je dodao da je policija upozorila lica koja su ranije imala problema sa zakonom da ne dolaze na današnje skupove, navodeći da je nekoliko takvih lica već privedeno. 

Ministar unutrašnjih poslova Srpske je naglasio i da policija kontoliše sve ulaze u Banjaluku. 

Sastanku sa ministrom unutrašnjih poslova Srpske prisustvovali su srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, predsjednik PDP-a Branislav Borenović, SDS-a Mladen Bosić i predsjednik NDP-a Dragan Čavić, te generalni sekretar SRS Republike Srpske Darko Matijašević.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )