FOTO: N1/Reuters

Naredna Evrovizija definitivno neće biti održana u Ukrajini, a organizatori najvećeg muzičkog takmičenja na svijetu prošle nedelje otpočeli su pregovore sa BBC-jem da se 67. smotra najbolje pjesme Evrope održi u Velikoj Britaniji.

Međutim, iako se u javnosti spekulisalo o čak nekoliko gradova koji bi u toj zemlji mogli da organizuju “Evroviziju”, zvanične potvrde iz BBC o organizovanju takmičenja u Britaniji i dalje nema.
 
Ovo je jasan pokazatelj da je sve još uvijek neizvjesno, a kako je “Evrovizija” jedna od najkompleksnijih TV produkcija na svijetu, sa hiljadama njih koji rade na događaju i da je potrebno čak 12 mjeseci za pripremu, postavlja se pitanje šta će se na kraju dogoditi.
 
Britanski Gardijan, s druge strane, ističe da Brisel priprema kandidaturu za domaćina “Evrovizije”, te da će Evropska unija na taj način poslati poruku solidarnosti sa Ukrajinom, koja je ove godine pobijedila na takmičenju.
 
Ukrajinci i dalje zahtijevaju da naredne godine takmičenje bude u njihovoj zemlji, pa je Evropska radiodifuzna unija izdala još jedno obraćanje javnosti ovim povodom.
 
“Uprkos pobjedi na takmičenju u maju, ovo je jedino pravo rješenje zbog ruske invazije na Ukrajinu”, pisalo je u saopštenju.
 
“Tradicija nalaže da pobjednik takmičenja bude domaćin sljedeće godine, ali uz obezbjeđenje određenih kriterijuma, uključujući obezbjeđivanje održivosti održavanja događaja i ispunjenje bezbjednosti svih zainteresovanih strana, uključujući i javnost. S obzirom na rat koji je u toku zbog ruske invazije na ovogodišnju pobjedničku zemlju, EBU je odvojio vrijeme da sprovede potpunu procjenu i studiju izvodljivosti sa ukrajinskim PBC (ukrajinskim javnim emiterom) i stručnjacima trećih strana, uključujući i pitanja bezbjednosti. Utvrđeno je da PBC ne može da ispuni ove uslove”, dodaje se u saopštenju, prenosi Blic.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )